Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /php/mysql.php on line 4
A tervezés menete - Fülöpkert Kertépítészet : Kertépítés, kerttervezés Mobil barát oldal
www.balaton-kertepites.hu

A tervezés menete

A kerttervezés arra a bizalmi viszonyra és párbeszédre épül, melyben a megrendelő megosztja elképzeléseit, álmait, ötleteit a leendő kertről a tervezővel, aki ugyancsak elkészíti ugyanezen gyökerekből és a szakmai tapasztalatából adódó gondolatkertjét, és ennek a két embernek a képzeletéből összeszőtt új kert kerül megtervezésre és megépítésre a valóságban. A kerttervezéskor az igények empatikus felmérésén, a megrendelő elképzeléseinek minél pontosabb tisztázásán és az adottságok minél jobb kihasználásán múlik a mindenki számára kielégítő végeredmény. A végeredmény, amely egy négy dimenziós barangolás: ahol a különböző terek hangulatait a növények életciklusainak változásán és az évszakok múlásán keresztül élvezzük.

 1. Helyszínelés - Első kapcsolat a megrendelővel, igények felmérése, helyszín megtekintése árajánlattételhez
 2. Árajánlat készítése - Illetve eljuttatása a megrendelőhöz.
 3. Tervezői szerződés megkötése
 4. Részletes geodéziai felmérés készítése
 5. Első egyeztetési anyag elkészítése - Legtöbbször 2-3 variációban készül, de néhány esetben csak egyre van szükség: általában akkor, ha a megrendelőnek konkrét, megmásíthatatlan az elképzelése vagy ha az adottságok (terep, meglévő növényzet stb.) egyértelműen meghatározzák a funkciókat.
 6. Első tervegyeztetés a megrendelővel - A tervező és a megrendelő elképzeléseinek, ízlésének összevetése. Több változat esetén általános tapasztalat, hogy a három változat közül egyet elvetnek a megrendelők, a maradék kettőt pedig ötvözik, ez alapján készül a végső egyeztetési anyag.
 7. Végleges egyeztetési anyag elkészítése
 8. Végső egyeztetés - Részletek pontosítása
 9. Tervdokumentáció elkészítése és sokszorosítása
 10. Tervleadás, számlázás
 11. Kontroll - Ez magában foglalja a tervezői művezetést, ellenőrzést, módosításokat, megvalósulási tanulmány készítését stb. Általában külön díjazás ellenében érvényesül, a tervezői díj ezt a szolgáltatást nem tartalmazza!

 

További oldalak

<<MÉDIAMEGJELENÉSEK

A Mi Otthonunk - Kertem, virágom A Mi Otthonunk - Kertem, virágom

Letöltés (4 MB .pdf)

<<ÉV KERTJE DÍJ 2010

Év kertje díj 2010 Kertépítészeti Kft-nk 2010-ben a

XII. országos kerttervezési és -építési nívódíj pályázaton

az Év kertje fődíjat nyert el!

<<KÉRJEN VISSZAHÍVÁST

Kérjük adja meg nevét, telefonszámát és egy Önnek megfelelő időpontot, amikor visszahívhatjuk Önt!

Neve :
Telefonszáma :
Megjegyzés :
(időpont)

 

<<GALÉRIA