Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /php/mysql.php on line 4
Miért kell a terv? - Fülöpkert Kertépítészet : Kertépítés, kerttervezés Mobil barát oldal
www.balaton-kertepites.hu

Miért kell a terv?

(10 szempont a kerttervezés szükségességéhez)

miertkellaterv_01.jpg          miertkellaterv_02.jpg

  1. Jó kert nincs tervezés nélkül, mint ahogy épület, fejlesztés, beruházás, iparcikkek stb. sem.
  2. A kertre is érvényes a létezés örök hármas egysége: tervezés - kivitelezés - fenntartás; ezek egymástól el nem választhatók, sorrendjük nem cserélhető fel és el nem hagyható egyik elem sem.
  3. A vállalkozó (kivitelező) pontos és részletes árajánlatot tud adni a méretkimutatás és a növényjegyzék alapján, amit az építés során illetve a kert átvételekor számon lehet kérni, sokkal kisebb az "átverés" veszélye.
  4. A kivitelező felvonulása után azonnal kezdődhet a munka, mert van mihez tartani (tervrajz), nincs spontaneitás, ami később káros lehet.
  5. A megrendelővel többször egyeztetett anyag az ő elképzeléseit tartalmazza a tervező szakértelmével párosítva.
  6. Jó kertterv esetén nem fordulhat elő az a hiba, hogy később a növények túlságosan beárnyékolják a helyiségeket vagy kiterebélyesedett ágrendszerükkel akadályozzák a közlekedést.
  7. A kerttervezés ára - néhány év alatt kiderül, ha mellőzzük - megtérül a szakértelem nélkül rossz helyre ültetett és később kipusztuló vagy kivágásra kényszerült növények árában, nem is beszélve a spontán épülő architektúráról, ami gyakran vagy szétesik vagy helyét, méretét, létét megbánja az építtető.
  8. A tervet nem lehet minden részletében kidolgozni, mindig marad nyitott kérdés, tisztázatlan - vagy a kivitelezés során tisztázandó - részlet.
  9. A kivitelezés elott idoben (3-4 hónap) készült kerttervet többször át lehet nézni, "átböngészni", és a változtatásokról még a kertépítés előtt dönteni.
  10. Az előzőek ellenére nincs 100 %-ban megvalósult terv, mivel a kivitelezés során a megrendelő, az építő vagy a tervező változtatást kezdeményez a megváltozott viszonyoknak vagy elképzeléseknek megfelelően.

 

miertkellaterv_03.jpg

 

További oldalak

<<MÉDIAMEGJELENÉSEK

A Mi Otthonunk - Kertem, virágom A Mi Otthonunk - Kertem, virágom

Letöltés (4 MB .pdf)

<<ÉV KERTJE DÍJ 2010

Év kertje díj 2010 Kertépítészeti Kft-nk 2010-ben a

XII. országos kerttervezési és -építési nívódíj pályázaton

az Év kertje fődíjat nyert el!

<<KÉRJEN VISSZAHÍVÁST

Kérjük adja meg nevét, telefonszámát és egy Önnek megfelelő időpontot, amikor visszahívhatjuk Önt!

Neve :
Telefonszáma :
Megjegyzés :
(időpont)

 

<<GALÉRIA